Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 42

MICRO EL konferencija za medije: "Telefonskim pozivom do željene temperature"

                              

U sklopmicro el konferencija za medije1u Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma 18. rujna 2008. godine održali smo  pressicu za medije kojom smo javnosti predstavili uređaje TELECONTROL.

Kako svoj proizvodni program oglašavamo uglavnom kroz stručne časopise, želja nam je bila doprijeti do šireg čitateljstva, predstaviti se kao hrvatski proizvođač sa vlastitim razvojem uređaja visoke tehnologije, sa naglaskom na Telecontrol uređaje razvijene za napredno upravljanje u zgradarstvu.

Kako bi TELECONTROL što slikovitije i jednostavnije predstavili široj javnosti, nazvali smo ga "Programabilnim sobnim termostatom s telefonskom kontrolom".

Naravno, Telecontrol je daleko sofisticiraniji uređaj razvijen za daljinsko upravljanje, nadzor i dojavu, a koji ima integriranu funkciju programabilnog sobnog termostata.

Kako svaki krajnji korisnik želi znati zašto određeni uređaj odabrati iz ponude sličnih rješenja dostupnih na tržištu, ovom pressicom pokušali smo skrenuti pažnju na vrlo bitne prednosti daljinskog upravljanja općenito, kao i  na posebnosti našeg uređaja Telecontrol, koje ga čine jedinstvenim na tržištu sličnih rješenja.

Prednost Telecontrol inteligentnog načina upravljanja grijanjem jesu velike uštede energije uz istovremeno zadržavanje potpunog komfora. U bilo kojem trenutku, s bilo kojeg mjesta možete uključiti ili isključiti grijanje u svom domu, izmjeriti ili podesiti sobnu temperaturu - dovoljan je telefonski poziv. Osim toga, Telecontrol vodi kompletnu brigu o sigurnosti objekta. Bilo koji neželjeni događaj,  kao što je provala, požar, istjecanje plina, poplava, smrzavanje cijevi i sl. Telecontrol će trenutno registrirati i nazvati Vas na mobitel da Vas obavijesti što se dogodilo.

Posebnost Telecontrol uređaja je govorna komunikacija na hrvatskom jeziku. Kompletno govorno sučelje kao i sve funkcije uređaja u potpunosti su razvijeni da budu korisnički jednostavni za uporabu, nema potrebe za inženjerskom diplomom da biste upravljali čak i naprednim funkcijama ovog uređaja.

Telecontrol uređaji mogu se spojiti na običnu telefonsku liniju ili na ISDN liniju s analognim ulazom. Posebna zanimljivost u ponudi su modeli koji koriste GSM modul, pa je od sada moguće daljinski kontrolirati grijanje i u objektima koji nemaju provedenu telefonsku liniju. Telecontrol uređaji primjenjivi su na gotovo sve vrste grijanja. Tako je njima moguće kontrolirati plinska, uljna i električna centralna grijanja, solarna grijanja, električna podna grijanja, električne radijato­re i konvektore, mramorne grijaće ploče, termoakumulacijske peći, bojlere te klima uređaje (za grijanje ili hlađenje).

micro el konferencija za medije2S ponosom smo istaknuli i neke od referenci. U mnogim bankama Telecontrol nadzire temperature u serverskim prostorijama, u kotlovnicama mnogih zgrada Telecontrol nadzire rad sustava grijanja i tople vode, u nuklearci Krško nadzire temperaturu vode koja hladi reaktor. U profesionalnim aplikacijama ima ga još u plastenicima, farmama pilića, a mnoštvo zadovoljnih privatnih korisnika najbolja su referenca.

Uređaj TELECONTROL ima certifikat CE za Europsku Uniju, njegovu originalnost i funkcionalnost prepoznali su korisnici u zemljama kao što su Irska, Velika Britanija, Nizozemska, Finska, Rusija, Rumunjska, Grčka, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija...

Naš direktor, gosp. Zoran Nedić, ujedno i voditelj razvojnog tima, također se kratko obratio prisutnim novinarima. Spomenuo je i druge grupacije uređaja iz našeg proizvodnog programa - sustav TeraNorm, odnosno gotovo rješenje "pametne kuće", rješenja za industriju, prije svega za nadzor serverskih prostorija i daljinsko upravljanje temperaturom u objektima, kao i sustav zonskog upravljanja grijanjem.

 

Datum objave: 20. 9. 2008.